10 patarimų kuriant skandinavišką interjerą.

10 patarimų kuriant skandinavišką interjerą.

Internete galite surasti daugybę straipsnių apie skandinavišką interjerą, o mes Jums norėjome sukurti trumpą vadovą, kuriuo naudodamiesi sukursite šį interjerą savo namuose.

  1. Grindys.

Kiliminė danga niekada neužkariavo Švedijos ,ir visi tikri skandinaviški interjerai yra kuriami pasitelkiant medieną, dažniausiai šviesios spalvos ir visuose namų kambariuose, išskyrus vonios kambarį.

  1. Spalvos.

Baltos spalvos sienos ir neiššaukiančios pastelinės spalvos tekstilėje yra pagrindiniai skandinaviško interjero akcentai, tačiau yra ir spalvingesnių tekstilių.

  1. Medžiagos.

Medis- tai vienas iš svarbiausių akcentų, ir nebijokite būti drąsūs jį parodyti. Panaudokite jį ant sienų ar net lubų, kad pridėtumėte tekstūros ir šilumos. Naudokite pilką aliejų „numušti“ geltonumui tokioms medienoms kaip pušis ar ąžuolas.

  1. Formos.

Švarios linijos nuo architektūros iki baldų.

  1. Funkcija.

Tikras skandinaviškas interjeras yra labai funkcionalus ir paprastas.

  1. Baldai.

Yra daugybė neįtikėtino grožio baldų iš įvairių pasaulio gamintojų. Labai minimalių formų baldai, nereikia naudoti sunkių ar išsišaukiančių elementų.

  1. Jei turite galimybę, įrenkite židinį.

Skandinaviškos žiemos yra daug atšiauresnės nei žiemos Jungtinėje karalystėje, ir dauguma butų ir namų turi originalius židinius svetainėse. Skirtingai nuo britiškų židinių, kurie dažniausiai yra pagrindinis svetainės akcentas, skandinaviški židiniai yra labai paprasti (dauguma originalūs nuo 19 amžiaus ir dailiai iškloti plytelėmis). Tokie židiniai dažniausiai įrengti kambario kampe.

  1. Būkite ekologiškas.

Švedai buvo vieni iš pirmųjų, kurie panaudojo ekologiškus aspektus savo namuose. Trigubo stiklo langai, pilna sienų ir stogo instaliacija, grindų apšiltinimas. Visa tai yra daugmaž standartas švedų naujai statomuose namuose.

  1. Apjunkite lauko ir vidaus erdvę.

Švedai labai mėgsta sąlytį su gamta, taigi net ir mažiausiuose butuose rasite balkoną ar terasą, kurių grindys dažniausiai yra išklotos medine danga, ir šios patalpos naudojamos griliams švedai konkuruoja su australais ir Pietų Afrika grilio vakarėlių kiekiu ir laisvalaikiu gamtoje vėlyvais šviesių vasarų vakarais.

    10. Aksesuarai skandinaviškame interjere.

Labai dažnai skandinaviškame interjere matome nuotraukas, kurios įrėmintos į baltos arba juodos spalvos rėmelius. Taip pat čia neapseinama be augalų bei vazų, kuriose jos pasodintos. Keramikinės arba plastikinės daugiausia baltos spalvos. Panaudokite dekoratyvines šviesių spalvų pagalvėles, taip suteiksite ne tik laisvumo pojūtį, bet ir patogumo.

Nesvarbu, ar esate švedų ar danų interjero sekėjas, pabandykite abiejų šių šalių šiaurietiškas tradicijas sutalpinti į savo namus.

 

Įkelta 2016-04-07

Straipsnių kategorijos

Straipsnių paieška

Peržiūrėtos

Nėra peržiūrėtų prekių